29.4.2022. 9:33
4
Konaković: U duhu Dejtona i svih procesa mislim da nije fer da Bošnjaci biraju Komšića
Predsjednik Naroda i pravde (NIP) Elmedin Konaković bio je gost emisije "U fokusu" na OBN televiziji.

Tom prilikom Konaković je govorio o Izbornom zakonu, kao i o kandidatima za člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine, ali i o izboru člana Predsjedništva iz reda hrvatskog naroda. 

Kazao je da je Izborni zakon o kojem se razgovaralo u Neumu drugačiji od prijedloga zakona kojeg je HDZ uputio u parlamentarnu proceduru.

- Ja sam odabrao drugi teži put, da kad je neko nešto u pravu kao što je hrvatski narod u pravu kad govori o izboru člana Predsjedništva iz reda hrvatskog naroda i koji kaže iako pravno legalno legitimno to svakako jest Željko Komšić, ali u duhu Dejtona, duhu svih procesa historije Bosne i Hercegovine, ja mislim da nije fer da ljudima biramo hrvatskog člana Predsjedništva.

Predsjednik NIP-a je rekao da su po ovome stavu rekli da je u pravu i Izetbegović, Radončić, Silajdžić i reis Kavazović. Također, odbacio je navode da se svjesno raspoređuju glasovi između Izetbegovića i Komšića, rekavši da je "Komšić kredibilniji i bolji kandidat od Izetbegovića, jer ga bošnjački narod takvog bira".

(A. Balićevac)

4
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.