4.5.2022. 18:45
1
RTRS najavio intervju sa Milomirom Savčićem, odbjeglim optuženikom za genocid u Srebrenici
RTRS najavio je emitiranje intervjua sa Milomirom Savčićem, odbjeglim optuženikom za ratni zločin genocid u Srebrenici.

Kako su naveli, intervju sa Savčićem bit će emitiran u nedjelju u emisiji “Svejdočenja” koja se emitira povodom “30 godina RS”.

“General-major Savčić u redove Vojske Republike Srpske stupio je odmah nakon njenog formiranja u maju 1992. godine. Kao komandant 65. zaštitnog motorizovanog puka učesnik je svih važnijih bitaka na prostoru cijele Republike. Nakon teškoga ranjavanja 1995. godine napustio je bolničko liječenje i pridružio se svojim borcima u borbama koje su se vodile u rejonu Treskavice. Predsjednik je Boračke organizacije Republike Srpske”, navodi se u najavi.



Savčić je iz BiH pobjegao 10. augusta prošle godine. Njemu je na Sudu BiH održano ročište za određivanje pritvora, a nakon njega odmah je pobjegao u Srbiju.

U optužnici se navodi da je planirao, komandovao i nadzirao aktivnosti pripadnika puka, koji je bio u njegovom sastavu, prilikom zarobljavanja i ubistava više stotina muškaraca bošnjačke nacionalnosti na više lokacija na području Nove Kasabe.

 

(A. Balićevac)

1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.