8.5.2022. 15:25
1
Poziv da se pristupi izmjeni Ustava Hrvatske kako bi se Bošnjaci osjećali ravnopravnim
Premijer Hrvstske Anderj Plenković rekao je da je potrebno ponovno stvoriti povjerenje između Bošnjaka i Hrvata u FBiH.

Navodi da bez toga bit će teško funkcioniranje države koja u oktobru bira parlament po starom zakonu pošto se o novom stranke nisu uspjele dogovoriti. 

"Za Hrvatsku je posebno važno pitanje Hrvata u BiH i velika je šteta da nije postignut politički dogovor o izmjeni izbornog zakona uoči izbora 2. oktobra", rekao je Plenković na radnoj večeri skupa "Global Europe Seminar, nesigurna budućnost?! Transformativna snaga kriza".

Na ovu izjavu reagirao je prani stručnjak Enver Išerić ističući da je za Bosnu i Hercegovinu jako važno pitanje Bošnjaka u Hrvatskoj.

"Zbog toga predlažem i pozivam Plenkovića da se što prije pristupi izmjeni Ustava Republike Hrvatske i izbornog zakona, kako bi se Bošnjaci u Hrvatskoj osjećali ravnopravnim. Ako se sljedeći izbori u Hrvatskoj održe po starom zakonu Bošnjaci u Hrvatskoj  neće imati svoje legitimne predstavnike. Izmijenimo Ustav i Izborni zakon Hrvatske, kako bismo povratili povjerenje između Bošnjaka i Hrvata u Hrvatskoj, jer bez toga Hrvatska neće moći funkcionirati"
, istakao je Išerić. 


(Patria / Aldina R.) 

1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.