13.5.2022. 17:39
0
Skupština TK: Usvojene izmjene i dopune Zakona o srednjem i osnovnom obrazovanju
Na sjednici Skupštine Tuzlanskog kantona hitnog karaktera usvojene su izmjene i dopune Zakona o srednjem i osnovnom odgoju i obrazovanju.

Za pomenute izmjene i dopune zakona glasalo je 18 zastupnika dok je osam zastupnika bilo protiv. 

Izmjenama i dopunama Zakona o srednjem i osnovnom odgoju i obrazovanju omogućava se direktorima koji su svojevremeno bili smijenjeni da podnesu zahtjeve za vraćanje na pozicije. Prethodno je Ustavni sud FBiH donio presudu da ranija odluka Skupštine TK nije donesena u skladu sa Ustavom FBiH. 

Riječ je o 121 smijenjenom direktoru i oko 500 članova Školskih odbora. 

Zakon o dopuni Zakona o socijalnoj zaštiti, zaštiti civilnih žrtava rata i zaštiti porodice sa djecom usvojen je jednoglasno. 

Sjednica Skupštine TK je počela u 9.30 sati, a zbog čestih pauza i diskusija potrajala je do kasnih poslijepodnevnih sati.

(A. Balićevac)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.