14.5.2022. 12:09
0
Zvonimir Boban o Osimu: Napravio je od nas dobre ljude i igrače, Wenger mi je rekao da je učio iz razgovora s njim
Na komemoraciji legendarnom Ivici Osimu upriličenoj u Narodnom pozorištu u Sarajevu obratio se i Zvonimir Boban, proslavljeni reprezentativac Jugoslavije i Hrvatske.

- Bio je sjajan igrač, veliki trener, ali je prije svega bio iznimno dobar čovjek, bio je naš čovjek. Ostao je čovjek raje. U svojoj poemi. Jedinstven. Ostao je takav, smiren. Vjerujem da niko od nas nije siguran da li ćemo se sresti negdje gore. Svi imamo odgovornost da njegov nauk i poruka žive i dalje.

Bio mi je prvi trener u reprezentaciji Jugoslavije. Sve naše desetke učio je i naučio trčati. Napravio je od nas dobre ljude, velike profesionalce koji misle i na druge - rekao je Boban.

Prenio je pozdrave i saučešće od predsjednika UEFA-e Aleksandra Čeferina i legendarnog trenera Arsena Wengera, inače velikog prijatelja Ivice Osima.

- Čeferin je veliki poštovatelj Ivice Osima. Ivicu sam spominjao i s Wengerom. Molio me da vas pozdravim, da vam kažem da je Ivica bio briljantan. Mislio je da će vam značiti njegova poruka. Rekao je da je učio od njega iz njihovih malobrojnih razgovora.

Švabo hvala vam na svemu, neka vam je šefe laka sarajevska i bosanska zemlja - poručio je Boban.

(A. Balićevac)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.