14.5.2022. 12:44
0
Vico Zeljković o Osimu: Učitelj od kojeg smo naučili lekciju života
FOTO: Avaz
Na komemoraciji Ivici Osimu govor je održao i predsjednik N/FS BiH Vico Zeljković.

- Poštovana porodico Osim, uvaženi gosti, dragi prijatelji. Danas je težak dan za nas okupljene na ovom mjestu. Posebno za fudbalsku familiju koja se oprašta od svog člana. Mi se opraštamo od našeg počasnog predsjednika Ivice Osima, jednostavno rečeno našeg šefa. Učitelj od kojeg smo naučili lekciju života, kako raditi, kako postupati, kako razmišljati. Jednog jedinog i neponovljivog. Uvijek je nudio prijedlog dobrog rješenja u teškim situacijama. Najbolje je ponudio prije 11 godina, prijedlog trajnog rješenja za budućnost bh. fudbala. U ključnim trenucima za fudbal u BiH rukovodio je radom komiteta za normalizaciju N/FS BiH, učestvovao u donošenju svih bitnih odluka. Sve ostalo je historija. Dvije ključne stvari su se dogodile za vrijeme njegovog učestvovanja u radu Saveza, izgradnja trening centra u Zenici i plasman na Svjetsko prvenstvo, ogromno i neponovljivo - rekao je Zeljković i dodao:

- Njegovo ime ostaje vječno uklesano u zidu velikana, rijetkih ljudi koji su imali bogatu karizmu i čvrst karakter. S radošću ćemo spominjati njegove mudre riječi i čuvati uspomenu na našeg počasnog predsjednika, jedinstvenog i neponovljivog Švabu. Slava mu.

(A. Balićevac)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.