17.5.2022. 12:33
0
Dodik zatražio ostavku Šefika Džaferovića
Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik danas je na sjednici tražio smjenu predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Šefika Džaferovića.

Imali smo sjednicu Predsjedništva sa poznatim dnevnim redom, ali osnovna stvar o kojoj smo pokušali diskutovati ovdje i zbog čega sam tražio da Džaferović podnese ostavku je zato što je prekršio Ustav. Djeluje unilateralno. U tom pogledu je veoma jasno da predsjedavajući Predsjedništva treba da predstavlja usaglašeno stavove Predsjedništva. On govori privatne stavove i zato sam tražio da ponese ostavku. Ako to ne uradi do iduće sjednice, tražiću njegovu smjenu, rekao je Dodik, prenosi Oslobođenje.

Naveo je da je ovo direktno rušenje Predsjedništva.

 



(Admir O.)

DodikRS
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.