17.5.2022. 14:54
2
Izetbegović se sastao sa predstavnicima RVI i porodica šehida i poginulih boraca
Predsjednik Stranke demokratske akcije (SDA) Bakir Izetbegović sastao se danas sa predsjednikom Organizacije porodica šehida i poginulih boraca FBiH Alminom Škrijeljom i predsjednikom Saveza ratnih vojnih invalida FBiH Esadom Delićem.

Izetbegoviću je tom prilikom uručena zahvalnica ovih udruženja za kontinuiranu i nesebičnu podršku u radu, razumijevanju i uspješnu saradnju u proteklom periodu.

Na sastanku je razgovarano o pozitivnim efektima seta boračkih zakona koji su usvojeni u Parlamentu FBiH na prijedlog Vlade FBiH, kojim je unaprijeđen položaj i materijalni status boraca, ratnih vojnih invalida, šehida, poginulih boraca i članova njihovih porodica.

Tim zakonskim rješenjima su, kako je istaknuto, uvećane naknade za lične i porodične invalidnine, te je predviđen rast osnovica za isplatu naknada. Također je naglašen značaj izmjena koje se odnose na regulisanje statusa ratnih vojnih invalida i šehidskih porodica u procesu liječenja i zapošljavanja.

Razgovarano je i mogućnostima daljeg unapređenja statusa svih boračkih kategorija u onim oblastima koje već nisu regulisane postojećim zakonskim rješenjima. 


(Fena / Aldina R.) 

2
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.