18.5.2022. 12:19
0
Veliki uspjeh ekipe Ministarstva sigurnosti BiH na futsal turniru
Futsal ekipa Ministarstva sigurnosti Bosne i Hercegovine, sastavljena od predstavnika agencija u okviru ovog ministarstva, veoma uspješno je predstavila našu državu na prestižnom svjetskom futsal turniru sigurnosnih agencija “Majorka 2022” u Španiji.

Učestvovalo je više od sto ekipa iz četerdeset zemalja svijeta. Ekipa Ministarstva sigurnosti je na ovom takmičenju odigrala jedanaest utakmica sa ekipama iz Španije, Češke, Slovenije, Omana, Rumunije, Francuske, Italije i Hrvatske. Iz utakmice u utakmicu uspješno su nadigrali sve rivale i sasvim zasluženo ušli u finale, gdje su igrali protiv ekipe iz Hrvatske. 


“Ne bi bilo nezasluženo da su osvojili i šampionski pehar jer je naša ekipa tokom cijele finalne utakmice bila sasvim ravnopravan protivnik, čak je i povela, ali nije imala sreće i nije na vrijeme iskoristila nekoliko veoma izglednih prilika, što je bilo presudno i na kraju je pobijedila spretnija i sretnija ekipa rezultatom 3:1. Ono što je za svaku pohvalu, naša ekipa je kroz čitavo takmičenje prikazala visok nivo futsala u svim segmentima sa mnoštvo lijepih poteza, izrađenih akcija i postignutih pogodaka što su znali prepoznati i gledaoci. Bez obzira na sve objektivne probleme  momci su u jednoj sjajnoj atmosferi  iskazali  vrhunski entuzijazam, što je za svaki respekt i na kraju pokazalo se da je to  bilo ključno za  ovaj veliki uspjeh”, istakao je trener ekipe Rade Kovač.


(Amer Mujezinović)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.