18.5.2022. 13:40
0
Obnova oštećenog platoa u Ulici Husrefa Redžića na Ciglanama
Krajem protekle sedmice započeli su radovi na obnovi platoa i stepeništa u Ulici Husrefa Redžića kod broja 5 na Ciglanama.

Projekat finansira Općina Centar u iznosu od 31.700 KM, dok je za izvođenje radova zadužena građevinske firma „Sela“. Kako je predviđeno predmjerom i predračunom radova prvo će biti uklonjene betonske ploče (260 metara kvadratnih), sa starom podlogom umjesto koje će biti postavljena nova. Također je planirano betoniranje staze i stepeništa ugradnjom armiranog betona nakon čega slijedi postavljanje novih kulir ploča, što predstavlja najadekvatnije rješenje za naše vremenske prilike. 


Za odvodnju površinskih voda planirana je ugradnja betonskog rigola i šahtova koji će biti sprovedeni kanalizacionim cijevima u gradski odvodni sistem. Kako nalažu građevinske norme sav građevinski otpad će biti odvučen na gradsku deponiju. 

Realizacija navedenog projekta je u skladu sa ugovorom o izvođenju radova na investiciono-tehničkom održavanju pješačkih staza, stepeništa i ograda na području općine Centar kojeg su potpisali općinski načelnik Srđan Mandić, kao investitor projekta, i direktor firme „Sela“ Emir Tutić, kao izvođač radova. 


Osim projekta obnove platoa i stepeništa u Ulici Husrefa Redžića također će pomenutim ugovorom biti realizovan projekat sanacije stepeništa u Ulici Muhameda Hadžijahića 42-44, kao i sanacija ogradnog zida u Ulici Gornja Breka do broja 120. 

Obnova rukohvatnih ograda je planirana u sljedećim ulicama: Braće Begić kod broja 11 i kod broja 34, na dijelu Ulice Patriotske lige od raskrsnice sa Ulicom Kromolj do objekta Osnovne škole „Nafija Sarajlić“, na dijelu Ulice Terezija, između objekta Osnovne škole „Vladislav Skarić“ i Kulturno sportski centar Skenderija i u Nusreta Šišića Dede od broja 14 do spomen-obilježja na Koševskom brdu. 

Za realizaciju navedenih projekata u ovogodišnjem budžetu Općine Centar  planiran je iznos od gotovo 160.000 KM. 


(Amer Mujezinović)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.