19.5.2022. 8:30
0
U toku pretresi na dvanaest lokacija u sklopu operativne akcija "AS"
Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu ( SIPA) danas su (19.5.2022. godine), u sklopu operativne akcije „AS“, na području Sarajeva i Konjica započeli pretrese poslovnih i stambenih objekata i pokretnih stvari na dvanaest lokacija.

Navedene aktivnosti provode se zbog postojanja osnova sumnje da je počinjeno krivično djelo „Zloupotreba položaja ili ovlaštenja“ propisano Krivičnim zakonom Federacije Bosne i Hercegovine i krivično djelo „Povlaštene informacije“ propisano Zakonom o tržištu vrijednosnih papira Federacije Bosne i Hercegovine. 


Pretresi se vrše po nalozima Kantonalnog suda u Sarajevu i Opštinskog suda u Sarajevu  i pod nadzorom postupajućeg tužioca Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, u saradnji sa Obavještajno-bezbjedonosnom agencijom Bosne i Hercegovine, Federalnom upravom policije, Ministarstvom unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo i Ministarstvom unutrašnjih poslova Hercegovačko-neretvanskog kantona. 

Uzimajući u obzir da su pretresi još uvijek u toku, o konačnom ishodu operativne akcije javnost će biti informisana naknadno.

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.