19.5.2022. 14:03
0
Okončani radovi rekonstrukcije i nadgradnje javne rasvjete na nekoliko lokacija Centru
Na osnovu ugovora o izvođenju radova na izgradnji, rekonstrukciji i sanaciji javne rasvjete kojeg su potpisali načelnik Općine Centar Srđan Mandić i direktor firme „Step“ Tarik Karić, provedeni su radovi na nadogradnji i rekonstrukciji dijela javne rasvjete na području općine Centar u Sarajevu.

Umjesto stare rasvjete postavljena su LED rasvjetna tijela koja imaju visok koeficijent osvjetljenja uz minimalnu potrošnju električne energije. Prvo su ugrađena nova rasvjetna tijela u Ulici branilaca Šipa između brojeva 28 i 32, dok je nakon toga završen projekat rekonstrukcije i zamjene stare rasvjete sa novom LED rasvjetom na sljedećim lokacijama:

Ulica Antuna Hangija između brojeva 129 i 133, Park Kemal Monteno tačnije na lokaciji gdje je u toku izgradnja Evropske kuće kulture i nacionalnih manjina (nekadašnja Austrijska kuća), u Ulici Asima Ferhatovića kod broja 11, te duž kompletne saobraćajnica koja prolazi pored Gradskog porodilišta „Zehra Muidović“ - nova saobraćajnica koja povezuje stadion na Koševu i ulicu Patriotske lige.

Za nadzor projekta je bio zadužen Zavod za izgradnju Kantona Sarajevo.


Općina Centar je za ovaj projekat iz budžeta izdvojila iznos od 120.950 KM, dok je rebalansom budžeta Općine Centar za ovu godinu za izgradnju, rekonstrukciju, sanaciju i održavanje javne rasvjete obezbijeđen iznos od 696.000 KM.


(Amer Mujezinović)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.