19.5.2022. 18:53
0
Silovanje u zatvoru hrasničkog nebodera: Slušao sam svaki dan vrisku i galamu
Na suđenju pred Sudom BiH za ratne zločine počinjene u Hrasnici, svjedok državnog Tužilaštva je ispričao da se u zatvoru ispod nebodera desilo silovanje. Goran Mihajlović ispričao je Sudu BiH kako je nakon početka ratnih zbivanja u Hrasnici tražio da bude uključen u Armiju RBiH, ali da mu “nisu dali”, te da je nakon prvog pritvaranja pušten.

”A onda sam opet priveden i odveli su me u hrasnički zatvor ispod dva nebodera”, kazao je svjedok i dodao kako “Senada zna odranije” te da je “tu bio i Zaim, koji je nosio bijeli pojas od Vojne policije”.

Senad Gadžo, Zaim Laličić i Suljo Hebib su optuženi za nezakonita zatvaranja, ubistva, mučenja, zlostavljanja i tjelesna sakaćenja zatvorenika u Hrasnici kod Sarajeva, kao pripadnici ABiH, piše detektor.

”Poznavao sam većinu zatvorenika (…) Sa mnom u ćeliji je bilo dijete od 15 godina. Slušao sam svaki dan vrisku i galamu. Neke ljude sam kasnije vidio da su pretučeni. Djetetova majka je bila pritvorena prekoputa i bila je silovana. Ja sam pričao sa djetetom da on ne čuje kako je siluju”, kazao je svjedok.

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.