20.5.2022. 10:00
0
Michel u BiH, odvojeni susreti sa članovima Predsjedništva BiH
Charles Michel, predsjednik Evropskog vijeća danas i sutra boravi u službenoj posjeti BiH.

U Sarajevu će danas imati odvojene susrete sa članovima Predsjedništva BiH Šefikom Džaferović i Miloradom Dodikom. Susret sa Željkom Komšićem je pod znakom pitanja jer se Komšić nalazi u bolnici nakon operacije kičme.

Michel će održati i niz sastanaka sa drugim zvaničnicima s kojima će razgovarati i o borbi protiv korupcije. Evropski zvaničnik u subotu bi trebao posjetiti Mostar gdje bi se trebao sastati sa Draganom Čovićem, predsjednikom HDZ BiH. Predsjednik EV je boravio u četvrtak u Srbiji gdje se sastao sa Aleksandrom Vučićem, te obećao nova ulaganja EU u Srbiju.   


Michel je naveo na Twitteru da svojom posjetom Zapadnom Balkanu želi ohrabriti novi zamah u provođenju reformi i konkretizovati ekonomske benefite i integraciju.  Iako se dijelom očekivalo da Michel pokuša obezbijediti podršku za izmjene Izbornog zakona to nije u fokusu njegove posjete.

Očkuje se da Michel pozove vlast da hitno obezbijedi novac za provođenje izbora u oktobru, a neke javne nabavke CIK je morao poništiti zbog nedostatka novca.


(Patria/  Amer M.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.