20.5.2022. 10:10
0
U Kantonu Sarajevo predstavljena Studija o kvaliteti i efikasnosti digitalnog okruženja za učenje i korištenje digitalnih alata
U okviru projekta „Regionalni projekt za smanjenje posljedica pandemije Covid-19 na živote djece i porodica Zapadnog Balkana i Turske – Komponenta obrazovanja za BiH, Kanton Sarajevo“, jučer je predstavljena Studija o kvaliteti i efikasnosti digitalnog okruženja za učenje i korištenje digitalnih alata sa preporukama za unapređenje u Kantonu Sarajevo.

Ministarstvo za odgoj i obrazovanje, na čelu sa ministricom Naidom Hota-Muminović, aktivno i kontinuirano radi na unapređenju kvaliteta odgojno-obrazovnog procesa i obrazovnog sistema, te kompetencija školskog menadžmenta i nastavnika s ciljem spremnosti na sve izazove koje nosi obrazovanje 21. stoljeća. Korak ka tome je upravo i navedena Studija, kojoj je glavni cilj analizirati efikasnost digitalnog okruženja za učenje i korištenje digitalnih alata u osnovnim i srednjim školama u Kantonu Sarajevo, ali i davanje određenih preporuka za unapređenje navedenog.


Na prezentaciji, koja je održana u hotelu Hills, prisustvovali su predstavnici Ministarstva za odgoj i obrazovanje Kantona Sarajevo, Instituta za razvoj preduniverzitetskog obrazovanja, predstavnici UNICEF-a, te direktori osnovnih i srednjih škola na području Kantona Sarajevo. Također, u okviru navedenog projekta najavljene su i obuke za školski menadžment, stručne saradnike i nastavnike, koje će se realizovati u narednom periodu.

Ovo je samo još jedna od mnogobrojnih aktivnosti koje Ministarstvo za odgoj i obrazovanje provodi u cilju pružanja podrške kvaliteti i inovacijama u školskom sistemu kroz svrhovito korištenje tehnologije u učenju i podučavanju, razvoj digitalnih kompetencija i upravljanje školskim ustanovama i procesima.


“Regionalni projekt za smanjenje posljedica pandemije Covid-19 na živote djece i porodica Zapadnog Balkana i Turske – Komponenta obrazovanja za BiH, Kanton Sarajevo” finansiran je od strane Europske unije, navedeno je u saopćenju Službe za protokol i press Kantona Sarajevo.


(Amer Mujezinović)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.