20.5.2022. 16:22
1
Dodik pokazao još jedno lice: Misija Altea ima moju podršku, a ako dođe zastoja u njenom produživanju
Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik danas je održao niz sastanaka, a jedan je bio i sa general-pukovnikom EUFOR-ove misije Althea u BiH Briceom Houdetom.

Imali smo jedan otvoren i direktan razgovor. Dodatno sam razumio ulogu Misije ''Altea'' i njena uloga u BiH ima moju podršku sada i u budućnosti, rekao je Dodik.

Iako djeluje iznenađujuće, Dodik je svoju podršku Altheai rekao u nastavku svoje objave na Twitteru.

- Ukoliko dođe do zastoja u odlučivanju u Savjetu bezbjednosti, smatram da Predsjedništvo BiH treba da zatraži od EU da ''Althea'' nastavi svoju misiju u BiH, istakao je on.

Dodik je u prošlosti često i žestoko kritikovao prisustvo EUFOR-a u BiH. Ovo se posebno odnosi na period nakon obnavljanja misije Althea nakon koje je povećan broj EUFOR-ovih oružanih snaga u našoj državi. Povećanje snaga su pratile i patrole koje su EUFOR-ovi vojnici u oklopnim vozilima i pješadijom provodili u gradovima i u FBiH i RS.

Dodik je nedavno izjavio kako neće podržavati snage koje patroliraju gradovima i dolaze s oklopnim vozilima pred škole, vrtiće i institucije.





(Admir O.)

 

RSDodik
1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.