23.5.2022. 11:10
0
Dragan Čović najavio obraćanje nakon hitne sjednice Doma naroda BiH
Predsjedavajući Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Dragan Čović obratiti će se medijima danas, neposredno po okončanju 11. hitne sjednice Doma naroda PSBiH.

Obraćanje će se održati u prizemlju Zgrade institucija BiH.

Dom naroda državnog parlamenta bi na hitnoj sjednici, koja je zakazana za 12.00 sati, trebalo da razmatra zahtjev pet delegata iz Kluba bošnjačkog naroda za sazivanje hitne sjednice Doma sa samo jednom tačkom dnevnog reda – Osiguranje novčanih sredstava za finansiranje Općih izbora koji će biti održani 2. oktobra ove godine. 

Oni su predložili da Dom naroda na hitnoj sjednici donese i zaključak „da se nalaže Vijeću ministara BiH da, u skladu sa Zakonom o finansiranju institucija BiH, u roku od 24 sata od donošenja ovog zaključka, na prijedlog CIK-a BiH, donose odluku o odobravanju i raspodjeli sredstava u iznosu od 12,5 miliona KM na ime rashoda CIK-a BiH za održavanje Općih izbora 2022. godine“.

(A. Balićevac)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.