23.5.2022. 19:27
0
U Srebrenici otvorena manifestacija 'Dani Srebrenice 2022'
Sedamnaesta privredna i kulturno-sportska manifestacija "Dani srebrenice 2022" zvanično je otvorena danas u Kulturnom centru Srebrenica.

U organizaciji s Kulturnim centrom održana je i manifestacija "Proljeće u Srebrenici", a učešće su uzeli učenici "Prve osnovne škole" Srebrenica, Dječiji vrtić "Poletarac", Kuća dobrih tonova, Srednjoškolski centar Srebrenica i KUD „Vaso Jovanović“. 

Na otvaranju manifestacije bio je i načelnik Općine  Srebrenica Mladen Grujičić. On se obratio svim prisutnima i rekao da ova manifestacija predstavlja Srebrenicu.  

- Ove godine je učešće uzelo oko 25 organizacija, sportskih klubova, pojedinaca i dali su svoj doprinos da manifestacija protekne sadržajno i da Srebrenica ponovo oživi.  Pozivam vas sve da prisustvujete svim aktivnostima ove manifestacije i da uživate u bogatom sadržaju manifestacije. U nedjelju će biti održan koncert poznate grupe Crvene Jabuke i svi ste dobro došli - kazao je Grujičić. 

Predsjednik KUD„Vaso Jovanović" Nermin Alivuković kazao je Feni da su članovi KUD-a nastupili sa igrama iz Bosne i Srajevskog polja. 

- Nastupili su najmlađi članovi našeg društva i prva postava Društva i svojim nastupom su oduševili prisutne. Ova manifestacija je tradicionalna u našem gradu i dosad je KUD „Vaso Jovanović“ bio nosilac aktivnosti u saradnji s Općinom Srebrenica i drugim institucijama koje su uzeli učešće. Naše društvo „Vaso Jovanović“ će 28. maja ove godine imati svoju smotru folklora i ugost ćemo osam kulturnih umjetničkih društava iz Bosne i Hercegovine gdje ćemo imati priliku publici da predstavimo naš rad. Također za kraj oktobra pripremamo naš koncert povodom obilježavanja godišnjice osnivanja KUD-a i ugostit ćemo poznate estradne zvijezde iz naše države, kao i prijatelje našeg društva iz susjednih zemalja Srbije i Hrvatske - kazao je Alivuković. 

U sklopu manifestacije „Dani Srebrenice 2022“ večeras u 19 sati održat će se promocija knjiga „Veče za ljubav“ autora Usrefa Osmanovića Rulje.  

Manifestacija „Dani Srebrenice 22022“ traje do 6. juna. a pokrovitelj je Općina Srebrenica.  



(Fena / Aldina R.) 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.