26.5.2022. 14:53
0
Izetbegović javnosti otkrio da ga je Schmidt zvao prije 15 dana: Visoki predstavnik lideru SDA jasno rekao šta misli o održavanju izbora
Bakir Izetbegović, predsjednik Stranke demokratske akcije (SDA), izjavio je danas kako visoki predstavnik Christian Schmidt treba iskoristiti bonske ovlasti i omogućiti finansiranje odnosno neometano održavanje izbora.

- Krajnje je vrijeme da visoki predstavnik povuče potez. U funkciji toga je bila sjednica Doma naroda prije par dana , da se izbiju svi aduti, rekao je Izetbegović.

Lider SDA je ovom prilikom javnosti otkrio kako ga je, prije 15-ak dana, zvao Schmidt te ga je tom prilikom upitao da li će biti donesen budžet.

Pored pitanja, Schmidt je Izetbegoviću poručio da se finansijska sredstva moraju pronaći i da će izbori biti održani.

- Mi smo prozvali i tužilaštvo i sve nadležne da se pozabave ovom situacijom, radi se o kršenju Ustava, udaru na Dejtonski mirovni sporazum, kršenju Konvencije o osnovnim ljudskim pravima i slobodama, koja je dio našeg Ustava. Radi se o kršenju zakona i mislim da ima prostora da se tužilaštvo time pozabavi, kazao je on.

(A. Balićevac)

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.