30.5.2022. 22:53
3
Nermin Muzur: Ilidžu vraćamo svima, raspisan tender za moderni trg u centru
Načelnik Općine Ilidža Nermin Muzur oglasio se na društvenim mrežama u vezi izgradnje modernog i funkcionalnog trga u centru Ilidže.
"Godinama se stidimo Ilidže - Centar, stidimo se Extra zone koja je to bila samo na papiru za obračun javne površine. Iz dana u dan, iz godine u godinu bila je prepuštena sama sebi, kao da se čekalo da potpuno uvene kao i mnoge druge stvari, pa da onda bude poklopljena od strane tašna-mašna trgovaca nekretninama i da se po njihovim željama skroji šta bi se to trebalo graditi u centru Ilidže.


Ti ljudi nisu imali osjećaj za djecu koja tu idu u školu ili na trening. Emociju nisu ni mogli imati jer ih ništa nije ni vezalo za Ilidžu. Imali su samo dobru "prođu" i suradnju u službama, na amin onog koga treba, koji se ponašao kao slučajni prolaznik ili potpuno sigurni putnik za neku drugu Ilidžu.


Došli su neki čudni ljudi, koji ne misle kao oni, koji žele da centar Ilidže pretvore u naljepši trg kakav dolikuje Općini Ilidža, kao jednoj od najljepših i najjačih općina. Želimo trg kojeg se neće postidjeti ni jedna manifestacija. Želimo trg na kojem ćemo sve prvačiće Ilidže okupiti i početak njihovog školovanja ozvaničiti podizanjem zastave naše domovine. Želimo trg pun djece, pun sadržaja, pun života.

Znam da znate da nije lako, ali isto tako znajte da nećemo odustati od nauma da Ilidžu vratimo svima, da se Ilidžom ponosimo i da na Ilidži uživamo sa svim gostima kojih imamo najviše u Kantonu Sarajevo.

Svjestan da je sve prolazno, pa tako i moja pozicija, želim da ovo bude jedan od projekata koji će obilježiti vrijeme kad smo bili tu i jasno pokazati razliku.


Uklonjeni su bespravno dograđeni objekti, raspisan je tender za izvođača radova i idemo prema konačnom cilju.

Za nekoliko dana ćemo objaviti i budući izgled trga", napisao je Muzur.


(Amer Mujezinović)
3
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.