10.6.2022. 16:23
0
Predsjednik SDP BiH Nikšić ide u Brisel: Ponuđeni dokument nam je prihvatljiv
Nermin Nikšić, predsjednik SDP BiH kazao je da je u srijedu bio sastanak u zgradi Delegacije EU na kojem je prezentiran dokument koji je bio iznenađenje za sve, a uoči odlaska u Brisel gdje bi se trebao staviti potpis na taj dokument koji se tiče daljeg funkcionisanja BiH, deblokade državnih institucija i funkcionisanja FBiH. Također bi se predsjednici stranaka trebali opredijeliti za nastavak razgovora o izbornom zakonu uz implementaciju presuda Evropskog suda za ljudska prava i Ustavnog suda BiH.

„Dokument pokazuje ozbiljnost promijenjenog pristupa predstavnika međunarodne zajednice. Samo budale ne mijenjaju stavove. Kad smo to vidjeli, naravno da ćemo se odazvati, naravno da ćemo ići i učestvovati na tome sastanku. Kakav će rezultat tog sastanka biti, pošto znamo ko sve učestvuje 15 predsjednika političkih partija koji participiraju u PS BiH. Zaista je teško prognozirati šta će biti.

SDP BiH će se držati onih principa o kojima govorimo, da ćemo insistirati na implementaciji presuda, da smo spremni da budemo politička partija koja će biti dio rješenja insistirajući na tome da ono što su rješenja moraju biti u skladu sa evropskim standardima, a ne rješenja koja će nas vraćati unatrag", kazao je Nikšić. 

Poziv za sastanak uputio je predsjednik Evropskog vijeća Charles Michel, a najavio ga je već tokom svoje posjete Sarajevu prošlog mjeseca. 

(A. Balićevac)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.