10.6.2022. 21:18
1
Radončić ne ide u Brisel: Opozicija nema potrebe potpisivati dokument o smirivanju stanja
Iako je pozvan na sastanak lidera parlamentarnih stranaka na državnom nivou, predsjednik SBB-a Fahrudin Radončić, uz punu zahvalnost i uvažavanje inicijative, neće otputovati u Brisel, saopćeno je iz SBB-a.

"Prvo, Radončić ima neodgodive lične obaveze, a drugo, u SBB-u smatraju da opozicija nema potrebe potpisivati bilo kakve dokumente o smirivanju stanja u Bosni i Hercegovini, jer su takvu situaciju izazvale i dalje izazivaju vladajuće stranke i njihovi politički sateliti, a ne SBB ili opozicija", saopćeno je iz SBB-a.

Lideri stranaka putuju u Brisel na poziv Charlesa Michela, predsjednika Evropskog vijeća, a do sada su odlazak u Brisel potvrdili predsjednici SDA Bakir Izetbegović, SDP BiH Nermin Nikšić, DF-a Željko Komšić, NB-a Senad Šepić, SNSD-a Milorad Dodik, HDZ-a Dragan Čović. 


(Patria/ Amer M.)

1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.