13.6.2022. 13:50
0
Obuća: Zahvaljujući podršci Vlade FBiH mandat ćemo završiti pozitivnim ishodom
Kontinuirana podrška Vlade Federacije BiH Bosanskopodrinjskom kantonu (BPK) Goražde, nastavljena je i ove godine dodjelom granta u identičnom iznosu od 4.152.000 KM, kao i u protekle dvije godine - podsjeća premijerka BPK Goražde Aida Obuća.

Ocjenjuje da je riječ o značajnoj finansijskoj podršci tom kantonu, uz napomenu da će sredstva biti namjenski utrošena.

-Grant sredstva će se koristiti prije svega za finansiranje strukturalnih reformi unutar BPK, kao što je jačanje zdravstvenog, ekonomskog i javnog sektora, kao i za finansiranje kapitalnih projekata bitnih za BPK i FBiH. Posebno me ohrabruje činjenica da FBiH već treću godinu pokazuje jedan vid senzibiliteta kada su u pitanju svi kantoni unutar FBIH, dodjeljujući ova grant sredstva, čime šalju jednu poruku da im je bitan svaki dio FBIH - ističe Obuća.

Po njenim riječima, grant Vlade FBiH trebao bi biti doznačen ubrzo.

- To bi se trebalo desiti unutar 30 dana od dana potpisivanja ugovora, dakle, vrlo brzo očekujemo ta sredstva tako da možemo nastaviti s kontinuitetom podrške kapitalnim projektima, ali i svih onih koji dobijaju sredstva iz budžeta BPK i ova podrška će značajno poboljšati finansijsku situaciju. Mi smo se 2019. godine suočili s akumuliranim deficitom u iznosu od preko 10 miliona KM. Zahvaljujući prije svega podršci koju smo imali u kontinuitetu, kao i našim odnosom prema budžetskim sredstvima, sada smo došli u situaciju da smo prošlu godinu završili sa suficitom i da smo uspjeli pokriti taj akumulirani deficit i, ako se ovako nastavi, smatram da ćemo ovaj mandat završiti s pozitivnim ishodom - zaključuje premijerka BPK Goražde. 



(Fena / Aldina R.) 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.