15.6.2022. 21:42
1
I Tuzlaci bi vozom na more: Od decembra 2019. godine do danas na pruge Tuzlanskog kantona nije kročio nijedan putnički voz
Povodom vijesti o ponovnom uvođenju voza na relaciji Sarajevo-Ploče-Sarajevo od 1. jula 2022. godine NGG "Prijatelji željeznice" Tuzla uputili su otvoreno pismo Upravi Željeznica Federacije BiH u Tuzli.

- Pozivamo nadležne u Poslovno-prometnom području Tuzla Željeznica Federacije BiH da uz pomoć ministarstva trgovine, turizma i saobraćaja Tuzlanskog kantona i ministarstva prometa FBiH osiguraju da Željeznice FBiH uvedu sezonski voz Tuzla-Sarajevo, kao vezu na sezonski voz Sarajevo-Ploče koji će ponovo saobraćati od 1. jula do 11. septembra 2022. godine.

Ovo je minimum koji možete uraditi za građane Tuzlanskog kantona, a dobit ćete odličnu turističku priču i pravi ljetni sadržaj za građane, ali i turiste koji bi posjetili Panonska jezera i druge sadržaje koje nudi Tuzlanski kanton.

- Još jednom podsjećamo da od 13. decembra 2019. godine do danas na pruge Tuzlanskog kantona nije kročio nijedan putnički voz, pa ni vagon, te je na ovaj način najmnogoljudniji kanton u potpunoj željezničkoj blokadi i kao takav je slijepo crijevo na Željeznicama FBiH, i to "crijevo" koje kroz teretni željeznički saobraćaj ostvaruje gro prihoda na ŽFBH.

Uvođenje sezonskog putničkog voza Tuzla-(Sarajevo)-Ploče bio bi lijep gest za građane i pozitivna turistička priča za kanton, a poduzimanje hitnih koraka ka elektrifikaciji pruga na TK je obaveza za Vladu TK, Vladu FBiH i Željeznice FBiH - navodi se u saopćenju NGG "Prijatelji željeznice" Tuzla.

(A. Balićevac)

1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.