20.6.2022. 14:16
10
Trivić: Postrojite vojsku RS, ja bih se poklala za Kosovo, zašto to nisu uradili Tegeltija i Košarac
Zastupnici u Narodnoj skupštini bh. entiteta Republika Srspka na 32. posebnoj sjednici raspravljaju o trgovinskom sporazumu Bosne i Hercegovine i Ujedinjenog Kraljevstva, na koji je u Predsjedništvu BiH Milorad Dodik potegao vitalni entietski interes, koji treba da potvrde dvije trećine u NSRS.

Iz opozicije su tokom diskusije poručili da neće glasati za veto, a kao razlog su naveli nerad kadrova SNSD i partnera u Vijeću ministara BiH, te propuste prije nego je prijedlog saglasnosti na Sporrazum sa UK i proslijeđen u Predsjedništvo BiH.  

"Prijedlog je potpisao predsjedavajući Vijeća ministara Zoran Tegeltija, ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa Staša Košarac i ostali nisu reagovali na prijedlog delegacije za pregovaranje o sporazumu. Šta rade ti vaši kadrovi. I ja bi skočila tamo kada se spominje Kosovo bez zvjezdice i spominjanja rezolucije Vijeća sigurnosti. Zašto se nisu borili, da ne kažem klali, a masno su plaćeni. Ja bih se poklala zbog Kosova", poručila je zastupnica PDP-a Jelena Trivić. 

Milorad Dodik je u uvodu kazao da mu je problem i činjenica da je Sporazum napisan na bosanskom jeziku, a Trivić poručuje da i njoj to smeta uz opasku da se bosanski jezik pojavljuje kao opcija na internet stranicama bh. institucija i da je za to neko kriv. 

Pozvala je potom predstavnike vlasti u RS da postroje vojsku RS. 

"Prestanite demonstrirati moć na nekim tipskim sporazumima, postrojite vojsku RS, evo istekao vam je rok za formiranje vojske", istakla je Trivić.  


(Patria / Aldina R.) 

10
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.