20.6.2022. 14:55
0
Dodik bez podrške NSRS: Pao veto na trgovinski sporazum sa Velikom Britanijom
Narodna skupština RS odbacila je zahtjev Milorada Dodika kojim je pokrenuo zaštitu srpskog vitalnog nacionalnog interesa zbog odluke Predsjedništva BiH da se potpiše sporazum o trgovini i saradnji sa Velikom Britanijom.

Potrebno je da veto podrži dvije trećine od 83 zastupnika u NSRS, odnosno njih 56, a danas je "za" glasao 51 zastupnik.

Na dnevnom redu današnje 32. posebne sjednice NSRS bila je odluka Predsjedništva BiH da bez konsenzusa usvoji Odluku o pokretanju postupka za vođenje pregovora radi zaključivanja sporazuma o partnerstvu, trgovini i saradnji između Velike Britanije i BiH.

Dodik je ovu odluku proglasio štetnom po vitalne interese RS i zatražio podršku entitetskih zastupnika. 

Podsjećamo, NSRS ni u aprilu ove godine nije dvotrećinskom većinom potvrdila izjave člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika o proglašenju odluka Predsjedništva, usvojenih na sjednici održanoj 31. marta ove godine, veoma štetnim po vitalne interese RS.

(A. Balićevac)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.