21.6.2022. 11:50
0
Komšić o Čovićevim prijetnjama blokadama: Krik očajnika kojeg niko ne doživljava ozbiljno, svaka laž pada kao kula od karata
Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić komentarisao je izjavu lidera HDZ-a BiH Dragana Čovića o tome kako bi visoki predstavnik trebao nametnuti izmjene Izbornog zakona ili će politička kriza nakon izbora eskalirati.

On kaže kako su sve ranije Čovićeve prijetnje blokadama skončale neslavno.

- To je krik očajnika kojeg više niko ozbiljan ne doživljava ozbiljno. Sve ranije prijetnje blokadama na kraju su skončale po Čovića neslavno, pa sad opet nastavlja sa upornim iznošenjem neistina o nemogućnosti implementacije izbornih rezultata, rekao je Komšić.

Ističe kako su sve te najave i izjave satkane na lažima, a slične stvari govorile su se i prije četiri godine.

- Svako ko je imalo bolje upućen sjetiti će se i da su prije izbora 2018. godine tvrdili da ne postoje uslovi za održavanje izbora pa su izbori održani kao što su do nazad par mjeseci isto tvrdili u vezi nadolazećih izbora. Sve što tvrde satkano je na lažima, zato se i ruši kao kula od karata i pred domaćom i pred međunarodnoj javnosti, kazao je on.

Komšić dodaje i da Čović može uplašiti još samo one koje kontroliše i nikoga više.

- Te poruke o eskalaciji su na nivou Dodikovih poruka o otcjepljenju RS-a, izraz želja a ne mogućnosti, poručio je Komšić u izjavi za FTV.

(A. Balićevac)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.