22.6.2022. 22:52
0
Razmotren konsolidovani izvještaj o izvršenju Budžeta RS za 2021. godinu, nastavak sjednice sutra
U konsolidovanom izvještaju o izvršenju Budžeta Republike Srpske za 2021. godinu, koji je danas pred poslanicima Narodne skupštine Srpske, navedeno je da su prihodi i primici ostvareni u iznosu od 4,107 milijardi KM, što predstavlja 102 odsto u odnosu na Rebalansom budžeta planirani iznos.

Ministar finansija Republike Srpske Zora Vidović rekla je, obrazlažući navedeni izvještaj, da su ukupni konsolidovani prihodi i primici na kraju 2021. godine iznosili 4,584 milijardi KM.

"Ukupni konsolidovani rashodi i izdaci na kraju 2021. godine iznosili su 4,372 milijarde KM", rekla je Vidovićeva.

Poslanici su razmotrili Konsolidovani izvještaj o izvršenju Budžeta Republike Srpske za 2021. godinu, nakon čega je okončano današnje skupštinsko zasjedanje.  Sjednica će biti nastavljena sutra razmatranjem Izvještaja o radu Ministarstva unutrašnjih poslova za prošlu godinu.

Poslanici će razmatrati i Izvještaj o radu i finansijski izvještaj Komisije za koncesije Republike Srpske za 2021. godinu.  Sjednica će biti nastavljena u 10.00 časova.


(Amer Mujezinović)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.