25.6.2022. 19:55
0
Treći dan naučne konferencije Dani BHAAAS-a u BiH obilježila promocija knjige Boškaila i Lieblich
Trećeg dana najveće naučne konferencije 13. Dani Bosanskohercegovačko-američke akademije umjetnosti i nauka (BHAAAS) u BiH održani su brojni simpoziji iz medicinskih nauka, održivog razvoja, društvenih i humanističkih nauka, informatike i komunikacija, mašinskog inženjeringa, te dva značajna događaja iz svijeta umjetnosti.

Tako je na Ekonomskom fakultetu u Sarajevu održana promocija knjige "Ranjen i budan" ('Wounded I Am More Awake', 2012.) autora dr. Esada Boškaila, uglednog profesora psihijatrije na Univerzitetu u Arizoni i američke novinarke Julije Lieblich.

Knjiga je imala izvrsne recenzije pa tako je ugledni “The Chicago Tribune” napisao da je "Ranjen i budan” pronicljivo remek-djelo, memoar s poukom koja prevazilazi iskustvo samo jednog čovjeka”.

Na promociji su o knjizi govorili književnik Hadžem Hajdarević i prof. dr. Alija Pirić, dok je moderator bio glumac Mirza Mušija.

Pored toga, u Rektoratu Univerziteta u Sarajevu održana je izložba dr. Adisa Elias Fejzića pod nazivom Bosansko mediAEvalno pismo - Molitve i zapisi.

Održani su i međunarodni simpoziji iz kardiovaskularne medicine, oftalmologije i vizualne znanosti, ortopedije i traumatologije, neurohirurgije i hirurgije kičme, plastične i rekonstruktivne hirurgije, porodične medicine, pedijatrije, anesteziologije, perioperativne medicine i intenzivne njege, neurologije, opstetricije i ginekologije.

Na Ekonomskom fakultetu u Sarajevu održani su simpoziji iz održivog razvoja, projektiranja pametnih, inkluzivnih i otpornih gradova. Tim povodom održan je i poseban okrugli stol pod nazivom Novi europski Bauhaus Forum BiH i mi: kontekst, svrha, mogućnosti.

Održani su i simpoziji iz društvenih i humanističkih nauka, informatike i komunikacija i mašinskog inženjeringa, saopćili su iz Bosanskohercegovačko-američke akademije umjetnosti i nauka. 




(Fena / Aldina R.) 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.