26.6.2022. 21:58
0
Dodik čeka trenutak za otcjepljenje RS-a, računa na Rusiju!?
Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik i predsjednik SNSD-a nastavlja sa svojim secesionističkim planovima, a nakon susreta sa ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom dobio je novi vjetar u leđa.

Istakao je da je ponosan što se sastao sa predsjednikom Ruske Federacije Vladimirom Putinom.

- Rekao mi je samo jedno, a to je: 'Mi ne napuštamo prijatelje'. Rusi su ti koji nam nisu nanijeli nikakvo zlo, kazao je.

Kako je kazao u nedjelju tokom posjete Modriči nada se da će na vlast u SAD-u ponovno vratiti Donald Tramp (Trump) i najavio da će Srbi čekati prikladne globalne okolnosti kako bi se entitet RS otcijepio od BiH za koju je ponovio da je neodrživa država.

- Prvi put u historiji Srbi čekaju vrijeme. Moramo biti strpljivi, razumjeti vrijeme. Evropa neminovno dolazi u konfuziju, do svojih unutarašnjih problema. Molim se Bogu da ponovno u Americi dođe Donald Tramp - dodao je. 

Po njegovim riječima život je neodrživ u BiH, te je najavio nastavak blokade državnih institucija.

- U RS trpimo zbog BiH svih ovih godina. Uspjeh naše države, uspjeh naše slobode je u tome da zaustavimo prijenos na nivo BiH. Koji je smisao da jača BiH, da izgrade Sarajevo i jačaju kao glavni grad iz kojeg je otišlo 150.000 Srba? - rekao je Dodik.


(Patria/ Amer M.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.