27.6.2022. 13:55
25
“Rođena sam Sarajka, kupila sam stan u Turskoj, sad ću glasati za SDA. Vladajući u KS vrše udar na državu iznutra i izvana"
Kantonalni odbor SDA KS održao je u ponedjeljak, ispred Narodnog pozorišta Sarajevo, obraćanje javnosti na kojem je zatražena ostavka ministara u Vladi KS. Nakon govora zastupnika Stranke demokratske akcije u Skupštini Kantona Sarajevo Harisa Zahiragića za riječ se javila jedna nezadovoljna Sarajka koja je poručila kako nije članica nijedne stranke, ali će ovaj put glasati za SDA.

“Rođena sam Sarajka, blizu 60 godina, fakultetski obrazovana. Stid me je. Ne pripadam nijednoj stranci, ali ću sada glasati za SDA. Grozna je SDA bila do sada”, kazala je ona, a Zahiragić se i sam složio sa ovim riječima.

Gospođa je ocijenila kako vladajući u KS vrše udar na državu, “iznutra i izvana”, i to će prepoznati svako ko “zna čitati između redova”.

“Mi smo izprepadani. Moj brat je poginuo prije 30 godina, imam jednog sina. Kupila sam prije dva mjeseca stan u Turskoj iz straha. Kome, čemu? Da moje dijete gine za Amerikance ili Ruse? Neće”, istakla je Sarajka.

Poručila je kako nam ne treba ovakva Evropa.

“Naš svijet živi u dijaspori i ne priča šta doživljava”, rekla je još te je zaključila kako je “SDA došla pameti”, ali možda kasno. “Bojim se da je 12:10”, slikovito je poručila nezadovoljna Sarajka.

Inače, zastupnici SDA kritikovali su danas ministre i Vladu KS zbog “načina organizacije Pridea”, ali i “sodomističkog performansa ispred Narodnog pozorišta Sarajevo”.

(A. Balićevac)

 

25
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.