27.6.2022. 14:26
0
Godišnja inflacija u maju 14,4 posto
Cijene proizvoda i usluga koje se koriste za ličnu potrošnju u Bosni i Hercegovini mjerene indeksom potrošačkih cijena, u maju u odnosu na prethodni mjesec ove godine, u prosjeku su zabilježile rast za 1,1 posto, dok je na godišnjem nivou u prosjeku zabilježen rast cijena od 14,4 posto.

Hrana i bezalkoholna pića, u maju ove u odnosu na maj prošle godine, u prosjeku su skuplji 22,7 posto, alkoholna pića i duhan za 0,6 posto, stanovanje i režijski troškovi za 11,3 posto, namještaj, kućanski uređaji i redovno održavanje kuće za 8,1 posto, zdravstvo za 1,3 posto, prijevoz za 30,3 posto, komunikacije za 0,8 posto, rekreacija i kultura za 6,3 posto, obrazovanje za 0,7 posto, restorani i hoteli za 8,6 posto, te ostala dobra i usluge za 5,2 posto, podaci su Agencije za statistiku BiH.

Odjeća i obuća u prosjeku su bili jefiniji za pet posto.

(A. Balićevac)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.