27.6.2022. 15:35
0
SDA nije imala dozvolu Općine Centar za današnji press ispred Narodnog pozorišta: Zahiragić prije nepuna dva dana tražio od organizatora performansa ispred NPS-a dozvolu
Kantonalni odbor SDA KS održao je danas press konferenciju ispred Narodnog pozorišta u Sarajevu povodom održane treće BH povorke ponosa, ali i, kako su kazali, "sodomističkog performansa" ispred Narodnog pozorišta koje je uznemirilo građane, a koje MUP-u KS nije najavljeno kao javni skup.

Podsjetimo, sporni performans se održao u subotu, 25. juna i trebao je trajati do ponoći, međutim, prekinut je u 22 sata kada je zastupnik SDA u Skupštini KS Haris Zahiragić pozvao policiju i insistirao na dostavljanju rješenja dozvole o održavanju performansa.

Iz MUP-a KS su se naknadno oglasili poručivši kako ova aktivnost nije najavljena kao javni skup, što je protivno Zakonu o javnom okupljanju KS.

Međutim, izgleda da pravila ne važe isto za umjetnike i političare.

Iako je Zahiragić zahtijevao poštivanje proceduru u smislu prijave spornog performansa nadležnoj Općini Centar, istu nije ispoštovao i kontaktirao za dobijanje dozvole i organizovanje današnje konferencije za medije ispred Narodnog pozorišta u Sarajevu.

Ovu informaciju su potvrdili Oslobođenju iz Službe za stambene i komunalne poslove Općine Centar.

- Do momenta održavanja današnje press konferencije ispred Narodnog pozorišta u Sarajevu Stranka demokratske akcije (SDA) se nije obratila Općini Centar sa zahtjevom za korištenje javne površine - kazali su.

Podsjetimo, na današnjoj konferenciji koju je održala SDA poručeno je, između ostalog, da "javni prostor ne može biti prostor za sodomu i gomoru".

(A. Balićevac)

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.