27.6.2022. 19:44
0
Šta se dešava u RS: Moguća obustava javnog prevoza u Banjaluci!
FOTO: BHRT
Javni gradski prevoz u Banjaluci mogao bi biti obustavljen za četiri dana, jer nema dogovora gradonačelnika i skupštinske većine na koji način udovoljiti zahtjevu prevoznika za povećanjem cijena prevoza, javlja danas BHRT.

Postalo je to jasno nakon današnjeg zajedničkog sastanka na kojem se nisu pojavili predstavnici skupštinske većine koju predvodi SNSD.

Gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković tvrdi da je sa prevoznicima postignut dogovor o novom cjenovniku, ali da u budžetu grada nema novca da bi u potpunosti pokrio povećanje cijena prevoza kako to traži skupštinska većina. 

"Ono što traži SNSD od mene kao gradonačelnika da preuzmemo blizu četiri miliona troškova javnog prevoza do kraja godine. Mi imamo još 200 hiljada. Nedostaje nam još 3.8 miliona koji ne postoje. Samim tim ja bih kršio Zakon o budžetskom sistemu", rekao je Stanivuković. 


Dejan Mijić, predstavnik prevoznika u javnom prevozu, rekao je da ne zna na koji na koji način početi prodaju karata jer nisu dobili cjenovnik, navodi se u tekstu objavljenom na BHRT-ovom portalu.

"S obzirom da nismo dobili cjenovnik i ne znamo na koji način da počnemo prodaju. Nismo počeli prodaju i mi od 1. jula nećemo saobraćati na gradskim i prigradskim linijama", rekao je Mijić.


(Amer M.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.