30.6.2022. 8:35
0
Dom naroda PS BiH posljednja stepenica za usvajanje Budžeta za 2022.
Delegati Doma naroda PS BiH danas će na hitnoj sjednici razmatrati Prijedlog budžeta institucija BiH i međunarodnih obaveza za 2022. godinu, a koji je usvojen u ponedjeljak u Predstavničkom domu PS BiH.

S obzirom da je u Budžetu i stavka povećanja osnovice za obračun plaća za zaposlene u institucijama BiH jednako za sve uposlene jer nije bilo izmjena Zakona o plaćama u institucijama BiH to u praksi znači da će visoke plaće rasti za oko 500 KM zbog koeficijenata po platnim razredima, a da će plaće vojnika, policajaca, te državnih službenika rasti za najviše 100-njak maraka.

Dom naroda PS BiH sigurno će usvojiti Prijedlog budžeta kako bi se konačno stavila tačka na privremeno finansiranje jer je posljednji budžet usvojen za 2020. godinu. 

Sindikati SIPA-e i GP BiH oglasili se o povećanju njihovih plaća te su podržali usvajanje budžeta, ali su kritizirali što je došlo do enormnog uvećanja plaća zvaničnika, ministara, delegata, poslanika te su pozvali da se usvoje izmjene Zakon o plaćama i naknadama u institucijama BiH.  


(Patria/Admir O.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.