30.6.2022. 13:49
0
Prva izjava Borjane Krišto nakon kandidature za članicu Predsjedništva BiH
Borjana Krišto, kandidat članicu Predsjedništva BiH prvi put se za medije oglasila nakon kandidature.

“Ova kandidatura mi zaista predstavlja veliku čast ali sa sobom nosi i još veću odgovornost”, rekla je Borjana Krišto, kandidatkinja HDZ-a BiH za hrvatsku članicu Predsjedništva BiH za Dnevnik.ba.

Naime, iako je HDZ BiH nakon dvodnevne sjednice rekao kako će službeno saopćiti kandidata za člana Predsjedništva, to se još uvijek čeka.

Ime kandidata vuklo je mjesecima razne špekulacije a najviše se u ovu priču uvlačio mostarski gradonačelnik Mario Kordić, ali je lider HDZ-a BiH, Dragan Čović, to opovrgnuo.

Također, danas je za medije istaknuto kako će ispred HDZ-a Darijana FIlipović biti nosilac liste za državni parlament u izbornoj jedinici koja obuhvata HNK i ZHK, a Marinko Čavara za SBK i ZDK.

(A. Balićevac)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.