30.6.2022. 22:30
0
Stanivuković potvrdio: Ipak će biti javnog prevoza u Banjoj Luci
Nakon višesatnih razgovora pronađeno je rješenje za javni prevoz u Banjoj Luci, pa će brojni građani od ujutru moći da koriste usluge javnog gradskog prevoza. Ovo je za N1 potvrdio Dejan Mijić, predsjednik Udruženja saobraćaja i veza RS i direktor "Autoprevoza". On je istakao da od sutra počinje i redovna prodaja mjesečnih karata za jul.


U svom vanrednom obraćanju na Facebooku, konačan epilog priče o javnom gradskom prevozu u Banjoj Luci, čije je odvijanje bilo upitno od 1. jula, obrazložio je i gradonačelnik Banja Luke Draško Stanivuković, piše Avaz. 

Višesatni razgovori

- Dragi građani, penzioneri, studenti, sutra možete na svoje poslove, svoje aktivnosti svoje obaveze da idete javnim prevozom. Ali i dalje rješavanje nije trajno. Potrebni su odbornici, oni koje ste vi birali da podrže rješenje. Grad nema sredstava za dalje, nema ni za ovo a kamoli za dalje mjesece koje dolaze. Ovo je naš grad, razvija se i ide prema naprije, nikada brže nikada više, ali imamo one ljude koji to neće da podrže.

Nakon višesatnih razgovora sa prevoznicima, koji su završeni upravo sada, i nakon apsolutno nikakvog odgovora dijela skupštinske većine zato što su na moru, drugi zato što ih to ne interesuje, treći ni okom da trepnu. Bio sam prinuđen, jer je to moja obaveza, da se zatvorim u četiri zida sa prevoznicima, da razgovaramo, razmišljamo i da kalkulaciju oko cijene stavimo na papir - rekao je gradonačelnik Banjaluke, navodi Avaz. 

Pozvao odbornike da u julu riješe problem

Istakao je kako je potrebno pola miliona maraka da bi se redukovani javni prevoz održao u julu, a kojih trenutno nema u budžetu. Ipak, kako tvrdi, obavezao se.

Pozvao je odbornike skupštinske većine koju u Banjoj Luci predvodi SNSD da u julu riješe problem javnog prevoza u Banjoj Luci. Za podršku rješenju koje predviđa donošenje novog cjenovnika i skuplje karte za pola marke po jednoj vožnji zahvalio je odbornicima PDP, SDS, SPS, DEMOS-a i Pokreta Banjaluka zove.

On je pozvao sve samovjesne i zdravorazumne odbornike, koje je narod birao, da razmisle kako dalje u mjesecima koji dolaze, piše Avaz. 


(Fena / Aldina R.) 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.