1.7.2022. 10:06
7
Vozač BMW-a koji je teže povrijeđen u saobraćajnoj nesreći na Otoci nedavno vozio 250 km/h kroz tunel: "Uzorni građanu sa TikToka, što si skinuo klipove i poslao policiji, ja ću svoje kazne platit a tebe.."
Dvije osobe su povrijeđene u nesreći koja se desila kasno sinoć u sarajevskom naselju Otoka gdje je došlo do stravične saobraćajne nesreće u kojoj su učestvovala dva vozila.

Nesreća se desila u 23.35 sati kada je došlo do sudara BMW-a i Audija. U stravičnom sudari na vozilima je pričinjena velika materijalna šteta a jedan od automobila je potpuno uništen sa prednje strane. Mediji su prenijeli da su na mjestu događaja intervenisali i vatrogasci koji su rezali automobil kako bi izvukli vozača, odnosno putnike.

Detalji

Kako je došlo do nesreće i šta je uzrok, biće poznato nakon uviđaja i istrage, ali od očevidaca koji su se zatekli na Otoci moglo se čuti da je vozač BMW-om zakačio Audi u velikoj brzini i tako udario u banderu, a zatim i trotoar.

Prisutne građane je uznemiro snažan udar i veliki crni dim koji se pojavio.

“Sjedili smo na klupi i čuli udar. Pola auta je palo pored nas. Vidjeli smo gusti crni dim”.

Saopćenje MUP-a KS

MUP Kantona Sarajevo objavio je detalje sinoćnje saobraćajne nesreće u kojoj je teže povrijeđen Velimir Veko Muratčauš s Dobrinje. 

"Tom prilikom došlo je do sudara putničkog motornog vozila marke Audi A4, reg oznaka A92-T-921, kojim je upravljao vozač A.P., rođen 2000.godine u Sarajevu, gdje je i nastanjen i putničkog motornog vozila marke BMW, reg. oznaka M74-O-071, kojim je upravljao vozač V.M., rođen 1988. godine u Sarajevu, gdje je i nastanjen. Nakon sudara došlo je do skretanja van kolovoza vozila BMW i udara u stub ulične rasvjete. Teške tjelesne povrede zadobio je vozač V.M., a ljekarska pomoć mu je ukazana od strane ekipe Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Kantona Sarajevo, a potom u UKC u Sarajevu, gdje je na Klinici za ortopediju i traumatologiju zadržan na daljem liječenju. Lakše tjelesne povrede su zadobili putnici iz vozila BMW, E.K., rođen 1993.godine u Sarajevu i A.D., rođena 1996.godine u Sarajevu, gdje su i nastanjeni, koji su nakon ukazane ljekarske pomoći u UKC u Sarajevu, otpušteni na kućno liječenje", saopćeno je iz MUP-a Kantona Sarajevo.  

O nesreći je obaviješten dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva, a uviđaj su obavili policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo i ovlašteni sudski vještaci mašinske i saobraćajne struke. Policijski službenici Odjeljenja za saobraćajne istrage nastavljaju rad na dokumentovanju navedene saobraćajne nesreće.

Velimir Veko Muratčauš upravljao BMW-om koji je imao saobraćajnu nesreću i prije nekoliko godina

Mediji su objavili da je u nesreći učestvovao Velimir Veko Muratčauš s Dobrinje. On je, naime, upravljao BMW-om, koji su vatrogasci morali rezati kako bi izvukli vozača.

I prije nekoliko godina Muratčauš je doživio nesreću na motociklu kada je teško povrijeđen.

Muratčauš je teže povrijeđen ali je van životne opasnosti. Vlasnik vozila je od ranije poznat policijskim organima po velikom broju prekršaja. Velimir Muratčaus poznatiji kao Veko upravljao je zelenim motornim vozilom marke BMW.

Velimir Muratčauš je od ranije poznat organima gonjena a 22. juna ove godine, dobio je više kaznenih prijava sa kojima se pohvalio na društvenoj mreži Instagram.

“Uzorni građanu sa TikToka, što si skinuo klipove i poslao policiji, ja ću svoje kazne platit a tebe nabi**em na k***c.” – komentarisao je Veko.



Na snimci koju je objavio portal Crna-Hronika, vidljiva je opasna vožnja nesavjesnog vozača iz Sarajeva koji svoj automobil marke BMW upravlja brzinom od 250km/h potom ulazi u tunel i nastavlja s vožnjom i pretjecanjem vozila čime ugrožava živote sudionika u prometu.

Brza i neprimjerena vožnja je uzrok prometnih nesreća koje su vrlo česte na bh. cestama. Srećom, ovaj put nije došlo do sudara, ipak ovakva vožnja je za svaku osudu. Kako neslužbeno saznajemo upravo ovi video klipovi su razlog navedenih kazni.

7
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.