2.7.2022. 18:15
0
Komšić: Varhelyi je Dodiku omogućio da negira genocid, besmisleno je okupljanje kod njega
Predsjednik DF-a i kandidat za člana Predsjedništva BiH Željko Komšić i danas je reagirao u vezi najavljenog sastanka sa evropskim komesarom za proširenje Oliverom Varhelyijem u Briselu 6. jula, a na koji je pozvao predsjednike SDA, HDZ BiH i SNSD-a Bakira Izetbegovića, Dragana Čovića i Milorada Dodika.


"Najava Dodika kako će se usprotiviti bilo kakvim reformama kojima bi se izmijenio dejtonski ustroj BiH, i da evropska BiH nije potrebna ukoliko nije dejtonska, jeste još jedan dokaz besmislenosti okupljanja kod Varhelyija. Jasno je da Varhelyi i Evropska komisija ne namjeravaju poduzeti ništa kako bi sankcionisali Dodika i Čovića koji blokiraju reformske zakone, međutim stvari su otišle toliko daleko da Dodik sam priznaje da će se usprotiviti reformama, a takav stav mu je omogućila upravo servilna politika Evropske komisije na čelu sa Varhelyiem.

Omogućila mu je i da bez posljedica ponovo negira sudske presude za genocid. Dodik je jedno vrijeme to prestao da radi, ali obzirom da u Evropskoj komisiji ima zaštitnike, sada ponovo vrijeđa žrtve i izdiže se iznad zakona.

Što se tiče njegove tvrdnje da neko neće biti u BiH, ako ona nije dejtonska, odnosno da neko neće biti u BiH ako se krenu provoditi ključne reforme, mogu reći da Dodik i ne mora biti u BiH, kao što ne mora biti ni u Predsjedništvu iz kojeg bježi jer je poražen u svim ključnim političkim bitkama, a na aparatima ga još jedino održava proruski režim koji je Varhelyija instalirao u Evropsku komisiju", naveo je Komšić. 


(Patria / Aldina R.) 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.