4.7.2022. 11:34
0
Brat ministra Lučića o tuči na Jahorini: Elek me pokušao reketirati
Predsjednik Nadzornog odbora Olimpijskog centra Jahorina Nedeljko Elek je prijavio preksinoć da je napadnut u hotelu “Vučko”, a jedan od aktera incidenta optužio je Eleka za reketarenje

Mediji su jučer prenijeli da su se sa Elekom sukobili odbornik DNS-a u Istočnoj Ilidži i brat ržavnog ministra za ljudska prava i izbjeglice Mladen Lučić i brat lidera DNS-a Nenada Nešića, Predrag.Za jednim stolom su bila njih dvojica, dok je Elek bio za drugim stolom no između njih je došlo do sukoba, a kako prepričavaju očevici letjele su i flaše.

Nakon što je Elek prijavljen da je napadnut, Lučić je objavio saopćenje za javnost u kojem iznosi svoju stranu priče.

“Gospodin Elek bi trebao da kaže javnosti da je on taj koji je meni prišao za sto i ponovo pokušao da me reketira jer već dvije godine on sa svojim saradnicima pokušava od mene iznuditi 1,2 miliona konvertibilnih maraka za ‘uslugu’ postavljanja šestosjeda na općini Trnovo, u blizini apartmanskog kompleksa koji gradi moja firma. Netačno je da nas je bilo 20 već šest i nismo došli da pravimo probleme već smo bili isprovocirani na način kakav to samo gospodin Elek zna i svi oni koji su ikada imali posla sa njim to znaju”, ističe u saopćenju Lučić.

Zatim ga je optužio i za nezakonitu prodaju zemljišta u općini Trnovo, namještanje licitacija, “provođenje kriminala na Jahorini” i slično.

“Elek Nedeljko već neko vrijeme prijeti meni i pokušava na sve načine da iznudi novac od mene. Žalosno je to što ljudi poput Eleka imaju instalirane ljude u strukturama policije koji već donose i kvalifikuju djela, a ja do ovog momemta nisam ni dao izjavu u policiji”, kazao je.

Na kraju se izvinio gostima jer su doživjeli neprijatnost i naveo kako za sve što je rekao posjeduje dokaze.


(Admir O.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.