5.7.2022. 15:00
0
Fiktivni ugovori sa zastupnicima za stanove: Potvrđena optužnica protiv bivše sekretarke u Parlamentu FBiH
Općinski sud u Sarajevu potvrdio je optužnicu Tužilaštva Kantona Sarajevo protiv Dobrile Pletikosa i Maje Pletikosa Kolašinac.

Dobrila Pletikosa je optužena zbog krivičnog djela zloupotreba položaja ili ovlaštenja, dok je Maja Pletikosa Kolašinac optužena za pomoć počinitelju pri učinjenju djela.

- Dobrila Pletikosa se tereti da je tokom 2013. i 2014. godine obavljajući poslove sekretara Administrativne komisije Zastupničkog doma Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine sačinila više fiktivnih ugovora o zakupu stanova za smještaj zastupnika iako je znala da ih neće koristiti. Na taj način je sebi ali i svojoj poznanici pribavila nezakonitu korist u iznosu većem od devet hiljada maraka. Postupajući tužilac predložio je sudu oduzimanje novca od optužene koji je stekla nezakonito. Za glavni pretres sudu je predloženo saslušanje 11 svjedoka, dva vještaka i izvođenje više od 70 materijalnih dokaza - saopćeno je iz Tužilaštva Kantona Sarajevo.

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.