5.7.2022. 16:47
1
Zovko razočarana jer se pojedini europski zvaničnici zalažu za građansku BiH: Mi se borimo protiv toga, ali oni idu sa rezolucijom
Željana Zovko, hrvatska europarlamentarka, danas je komentarisala svoje europske kolege koje se zalažu za uvođenje građanskog uređenja u Bosni i Hercegovini.

Izdvojila je Zovko Dietmara Kostera, njemačkog ljevičara, kao nekoga ko se bori za građansko uređenje naše zemlje, što se hrvatskoj europarlamentarki nikako ne sviđa.

- Mi se borimo protiv građanske države, i pokušavamo objasniti da je to jugoslovenski model većine, rekla je Zovko.

Ona je, također, kazala kako Adis Ahmetović, zastupnik u Bundestagu, koristi svoju poziciju za promovisanje građanskog modela.

- Adis Ahmetović također koristi svoju poziciju, iako se neke njegove kolege ne slažu sa tim. Ja sam razgovarala sa Borisom Mijatovićem, koji je koautor te rezolucije i vidjela sam da tu nema prostora za razgovor. Socijalisti, Zeleni kroz Bundestag idu sa ovom rezolucijom, kazala je razočarana Zovko.

(A. Balićevac)

1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.