5.7.2022. 16:54
2
Pezić o muškarcima koji nose uske hlače: To što žene nose tijesnu odjeću djelomično je i razumno, šejtan je uradio svoje, ono što ne mogu razumjeti..
Elvedin Pezić je zasigurno najomiljeniji i definitivno jedan od najslušanijih Bosanskih daija uživo na predavanjima kao i na internetu, čemu svjedoče prepune džamije, sportske dvorane, pozorišta i druga javna mjesta kada se on pojavi.

Šerijatski recenzent je mnogih islamskih knjiga i prijevoda sa arapskog jezika, kao i pokretač prve stanice za fetve na bosanskom jeziku.

Ipak, veoma često njegove objave na društvenoj mreži Facebook naprosto doživljavaju ogromnu pažnju.

Ovog puta govorio je o muškarcima koji nose uske hlače.

“Trend nošenja tijesnih hlača !!!

To što žene nose tijesnu odjeću djelomično je i razumno. Šejtan je uradio svoje. Ne znaju zašto žive, pa jedino što im ostaje je međusobno hvalisanje i dokazivanje, pa makar trebalo pokazivati i vlastito tijelo.

To što omladina koja ne dolazi u džamiju nosi tijesnu odjeću djelimično je razumno također.

Slijeđenje šejtanovih stopa, želja za dokazivanjem i isticanjem, oponašanje nevjernika i pokvarenjaka samo su neki od razloga zašto to oni čine.

Ono što ja ne mogu razumijeti je da veoma često vidim u džamiji omladince koji nose toliko tijesnu odjeću da se čovjek stidi pogledati u takvog insana.
Šta li oni žele time ?!

Ponekada se zapitam gdje je nestao stid ?!

Ne mogu shvatiti da se insan ne stidi takav izaći iz kuće, a pogotovo da takav dođe u džamiju i stane pred Gospodara.
 
Musliman bi trebao da pazi na svoju odjeću:
Da ne bude tijesna.
Da ne sliči odjeći pokvarenjaka.
Da ne oponaša žene.

Da ne bude odjeća isticanja. Odjeć po kojoj će neko biti prepoznatljiv u društvu, i isticati se na taj način od drugih.

Gospodaru, Tebi hvala na blagodati upute, islama i imana", navodi se u objavi Pezića

 
2
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.