5.7.2022. 18:22
0
Panel diskusija - Poduzeti značajnije korake na provođenju neophodnih reformi
FOTO: FENA; Youtube screenshot
Predstavnici vlasti u Bosni i Hercegovini moraju poduzeti značajnije korake na provođenju neophodnih reformi, jedna je od glavnih poruka panel diskusije "Quo Vadis Bosno i Hercegovino?" koja je održana danas u Sarajevu.

Izvršna direktorica Centra za istraživačko novinarstvo Leila Bičakčić istakla je da se sve svodi na očekivanu pomoć EU nama u Bosni i Hercegovini da ubrzamo potrebne reforme za priključenje Uniji.

Dodala je da postoji jasno iskazana spremnost Austrije ali i drugih zemalja Evropske unije da pruže podršku na tom putu, što je na panelu ponovila i ministrica pravde Austrije Alma Zadić.

- Ni nakon četiri godine nije urađeno ništa od 14 prioriteta Evropske komisije tako da je definitivno do nas - smatra Bičakčić.

Advokat Nedim Ademović mišljenja je da bh. društvo mora postati puno aktivnije i proaktivnim stavom tražiti odgovornu politiku koja će od države napraviti servis za društvo.

- Bh. građanima su oduzeta prava i oni se moraju izboriti za njih, a pasivnošću i letargijom to neće postići - podcrtao je Ademović.

Naveo je da državu treba natjerati da provodi zakone i ostvari ciljeve koje EU traži od nas - usvajanje reformskih zakona, borba protiv korupcije i poboljšanje stanja u pravosuđu. 


(FENA/ Amer M.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.