6.7.2022. 17:00
0
Dodik u Briselu: Kaže da mu Izetbegović djeluje antiustavno, a najavio i susret s Putinom
FOTO: N1
"SDA ima antiustavnu platformu", a ponašanje prvog čovjeka ove stranke Bakira Izetbegovića je, danas u Briselu kaže lider SNSD-a Milorad Dodik, "antiustavno", piše to danas portal N1 televizije.

Dodik se osvrnuo i na odluku Ustavnog suda o Zakonu o lijekovima RS, kazavši da Zakon ide u provedbu. Odgovarajući na pitanja o odnosima sa rukovodstvom Rusije, Dodik je najavio novi sastanak sa Putinom za septembar, navodi se u tekstu N1.

“SDA ima jedina programsku platformu koja je antiustavna, Izetbegovićeva pozicija je antiustavna, zato što smo nas trojica ovdje pojedinačno“, rekao je Dodik nakon sastanka sa evropskim komesarom za proširenje Oliverom Varhelyem.


Dodik se još jednom osvrnuo na poziciju visokog predstavnika u BiH Christiana Schmidta, te dodao da je mimo evropskih standarda da čovjek koji nema utemeljenje u pravu odlučuje o pravu.

“Kakva je to vladavina prava da čovjek dođe i nametne se kao visoki predstavnik. To je nešto što je potpuno suprotno vladavini prava”, zapitao je Dodik, piše N1.


(Amer M.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.