6.7.2022. 22:52
0
Premijer KS, Forto: Sportske igre mladih jedna su od najpozitivnijih priča u državi!
Ovih dana Sarajevo je centar sportskih uspjeha, zabave, druženja, smijeha i takmičenja za 900 učesnika koji su stigli do Velikog finalnog takmičenja 12. Sportskih igara mladih.

Pobjednici iz 45 bh. gradova, nakon regionalnih takmičenja i polufinalnih turnira održanih u Zenici, Srebrenici, Mostaru, Tuzli i Bihaću, došli su u glavni grad BiH po titule najboljih u zemlji i plasman u finale Međunarodnih igara, koji će se sljedećeg mjeseca održati u Splitu.   
 
U hotelu Hills na Ilidži večeras je održana svečana dodjela medalja pobjednicima u 10 sportskih disciplina, a mladim sportistima je, između ostalih, medalje uručio i premijer Kantona Sarajevo Edin Forto. Tom prilikom je izrazio zadovoljstvo što je Vlada KS, preko Ministarstva kulture i sporta, partner Velikog finala.  

 
„Sportske igre mladih jedna su od najpozitivnijih priča u zemlji“, izjavio je premijer Forto.  

Osim druženja i bavljenja sportom, kako je kazao premijer Forto, drago mu je što su mladi iz cijele Bosne i Hercegovine imali priliku kroz projekat "Equao šansa za svako dijete" u saradnji sa UNICEF-om naučiti i razgovarati o volonterizmu , kao i edukaciju i osnaživanje djevojčica kroz radionicu sa Vijećem za regionalnu saradnju, saopćeno je iz Protokol i Press službe Kantona Sarajevo


(A. Mujezinović)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.