9.7.2022. 10:22
0
Bajram-namaz na području Muftijstva goraždanskog klanjan na 67 mjesta
Bajram-namaz jutros je klanjan u džamijama i mesdžidima širom Muftijstva goraždanskog.

Centralna bajramska svečanost upriličena je u džamiji Kajserija u Goraždu gdje je bajram namaz predvodio i bajramsku hutbu održao muftija goraždanski Remzija ef. Pitić.

Bajram-namaz na području tog muftijstva klanjan je na ukupno 67 mjesta - 23 u Goraždu, šest u Čajniču, devet u Foči, 12 u Rogatici, po četiri u Rudom i Ustikolini, šest u Višegradu te tri u Žepi.

I ove godine na području Muftijstva goraždanskog provodi se akcija "Kurbani 2022".

Po riječima člana komisije za realizaciju ove akcije Ediba ef. Efendića, u klaonici u Goraždu bit će žrtvovano 2.500 kurbana koji su otkupljeni  od povratnika u ovom dijelu BiH, a meso će biti distribuirano socijalnim kategorijama, pripadnicima boračke populacije, penzionerima, bolnicama i drugim ustanovama na području muftijstva.

(FENA/A. Balićevac)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.