15.7.2022. 11:03
0
Instalacija Majčina marama prikupila 2.500 marama, u pripremi fotografska knjiga
Za instalaciju ,,Majčina marama" koja je postavljena 10. jula u Memorijalnom centru Srebrenica u Potočarima donirano je više od 2.500 marama i šalova iz više od 20 država i preko 50 gradova.

Iz Centra za postkonflikta istraživanja koji je nosilac ove aktivnosti zajedno sa Majkama Srebrenice i MC Srebrenica uputili su zahvalnost svima koji su doniranjem marame podržali projekat #HeroineSrebrenice i pridružili se u obilježavanju 27. godišnjice genocida u Srebrenici.

"Iako nismo uspjeli sve donacije izložiti i objaviti, u narednom periodu ćemo kreirati posebnu platformu na kojoj će biti izložene sve poruke i fotografije, a također radimo na kreiranju fotografske knjige koja će sumirati cjelokupan rad na instalaciji"
, saopćeno je iz PCRC-a. 

Posebna donacija marame za #HeroineSrebrenice stigla je i od Christiane Amanpour, hrabre i predane novinarke CNN-a zahvaljujući kojoj su priče i svjedočanstva bosanskih žena žrtava rata i genocida i majki Srebrenice dobile pažnju ostatka svijeta. Osim Amanpour maramu su donirale majke, kćerke, sestre žrtava genocida, poznate ličnosti iz BiH, regiona i svijeta kao svoj doprinos održavanju kulture sjećanja i opomene na genocid u Srebrenici u julu 1995. godine. 


(Amer M.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.