15.7.2022. 18:34
2
Šulić o odluci Ustavnog suda BiH: Novi dokaz da ova sudska instanca radi po nalozima političkog Sarajeva
Odluka Ustavnog suda BiH o stavljanju van o zabrani negiranja genocida u Republici Srpskoj novi je dokaz da ova sudska instanca radi po nalozima političkog Sarajeva, izjavio je potpredsjednik Narodne skupštine Srpske Denis Šulić.

Šulić je rekao da se u tom smislu ovaj sud više ne može nazivati ustavnim, već sudom političkog Sarajeva.

On je konstatovao da se u normalnim zemljama sve izmjene i dopune zakona usvajaju u parlamentima, te da ovakve odluke Ustavnog suda i aktuelna korišćenja bonskih ovlašćenja pokazuju da BiH nije savremena država, već protektorat, što najviše odgovara predstavnicima političkog Sarajeva.

Šulić je podsjetio da Incko nije ništa uradio kada je riječ o unapređenju odnosa u BiH, već je na kraju svog mandata visokog predstavnika produbio krizu među ovdašnjim ljudima i narodima nametanjem dopuna Krivičnog zakona BiH koji se odnose na zabranu negiranja genocida.

Ustavni sud BiH stavio je van snage Zakon o neprimjenjivanju odluke Valentina Incka o zabrani negiranja genocida koji je usvojila Narodna skupštine Republike Srpske.

(A. Balićevac)

2
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.