16.7.2022. 12:24
0
Najvažnija stvar u Općini Novo Sarajevo je automobil načelnika Hasana Tanovića: Radi automobila se saziva HITNA sjednica OV
FOTO: ch
Općinsko vijeće Novo Sarajevo glasalo je na sjednici održanoj 30.6.2022. za raskid ugovora o najmu električnog automobila za potrebe Općine što je pitanje koje je u posljednjih nekoliko sedmica izazivalo velike kontroverze.

Naime, krajem maja, općinski vijećnik Arslan Dučić objavio je dokumente u kojima se navodi kako je općinski načelnik Hasan Tanović iznajmio električni automobil vrijednosti skoro 90.000 KM.

“S izabranim ponuđačem potpisan je Okvirni sporazum na period od četiri godine u iznosu od 88.968,67 KM”, navodi se u dokumentu.

Spor između načelnika i općinskih vijećnika konačno riješen tako što je Vijeće glasalo za raskid ovog ugovora.

“Naređeno je raskidanje ugovora o najmu električnog automobila, koje je trebalo koštati naše građane 90.000 KM. Vijeće je glasalo za”, rekao je vijećnik Dučić te je poručio kako je ova odluka velika pobjeda naroda koja će se morati preispitati na hitnoj sjednici koju poziva predsjedavajući OV Novo Sarajevo Robert Pleše.

12. hitna sjednica OV Novo Sarajevo održat će se 19.7.2022. godine sa početkom u 15:30h preko aplikacije WebEX. Hitna sjednica ima samo dvije tačne i to.

Prijedlog zaključka o usvajanju zahtjeva za preispitivanje Zaključka OV Novo Sarajevo 020V-04-4964-/22 OD 30.6.2022. godine
Prijedlog Zaključka o poništenju Zaključka OV broj 020V-04-4964-/22 OD 30.6.2022. godine

Trenutno najvažnija stvar u Općini Novo Sarajevo je automobil načelnika Hasana Tanovića




Radi automobila se saziva HITNA sjednica OV i to putem WebEx-a znači online iako je praksa bila da se ovim putem sjednice održavaju radi korone. Ovim putem je lakše “nakupiti” ruke jer će neki biti i na godišnjem odmorima pa neće moći biti pristuni. Hiljadu bitnijih stvari radi kojih bi se trebala sazvati HITNA sjednica ali ne, nekima je prioritet električni automobil – komentar je vijećnika koji će svoj stvar iznijeti i na sjednici OV Novo Sarajevo.

Vijećnik Srđan Srdić osvrnuo se na predsjedavajućeg Roberta Plešu koji je pozvao hitnu sjednicu zbog načelnikovog automobila.

Predstavljam vam Roberta Plešea, predsjedavajućeg OV Novo Sarajevo, čovjeka koji mjesečno košta našu Općinu više od 4000 KM +

 Ukoliko ko odgonetne šta je “pisac” htio da kaže, zaslužio je minimalno Nobelovu nagradu

Što bi Nadrealisti rekli: kenđo vanđo boni keribo ke fju ću boni o yea

Sad vi meni recite kako ostati normalan i priseban na našim Sjednicama i kako to da ga vladajuća “trojka” ne zamjeni sa nekim pismenijim i školovanijim?
Pa ovaj čovjek je prepolovio broj glasova NS u Novom Sarajevu.
 Uostalom pogledajte klip do kraja




Vijećnik Arslan Dučić osvrnuo se na zagonetnu objavu načelnika koja je zainteresirala portale ali i korisnike društvene mreže Facebook.



▪️Vidim ja nešto već 2 godine mandata nije uredu sa načelnikom. Volim što sam upravu više nego išta. Ko prizna, pola mu se prašta.
▪️ Načelnik Tanović je, danas, napokon progovorio i rekao da je pod pritiskom i da mu ne daju da radi. Sad mi je sve jasno i kockice su se posložile.
▪️ Pozivam ga da dođe na narednu sjednicu Općinskog vijeća, jer očigledno do sada to nije mogao zbog pritiska. Načelniće, ne brinite se ja zovem odmah policiju, ako neko pretjera. Vidjeli ste prošli put na snimcima sa You Tuba.
▪️ Ozbiljan sam u tome da načelnika Tanovića podržavam u tome da javno, već danas, kaže ko utiče na njegov rad imenom i prezimenom.
▪️ Naravno, za to treba i da bude hrabar i direktan (nemoj oni, mi, vi… reci brate jel neko iz vrha) i da se ne plaši suprostaviti onima koji na njega pritisak vrše. Ja to tako radim, pod svaku cijenu, od početka. Mogli ste vala i vi sa saradnicima od početka tako.
▪️ Također, koristim ovu priliku i da ukažem na problem dječjeg parka na Vilsonovom šetalištu, pa ako to nije neki uticaj da se pokuša nešto riješiti dok još ima sunca i lijepog vremena vani da djeca dostojanstveno provedu vrijeme u parkovima.


(Admir O.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.